Kirjautumisohjeet Katso tästä
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion
yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi
tuotetta ja saat tarkat ohjeet.
Kirjautumis ohjeet
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi tuotetta ja saat rekisteröitymisohjeet.

Väärennetyt merkkilaukut sekä arvokellot

Kun kyseessä on ylelliset muotituotteet, kuten merkkilaukut sekä arvokellot, liikkuu markkinoilla valitettavasti myös paljon väärennöksiä. Väärennetyt merkkilaukut sekä arvokellot voi olla haastava tunnistaa, mutta väärennöksen tunnistaminen on äärimmäisen tärkeää sekä kuluttajille että keräilijöille. Tässä postauksessa annamme vinkkejä siihen, miten väärennetyt merkkilaukut sekä arvokellot voidaan erottaa aidoista.Olipa kyseessä Louis Vuittonin laukku tai Rolexin kello, oikean tiedon avulla voit tehdä turvallisia ja tietoisia ostopäätöksiä.

Väärennetyt merkkilaukut

Merkkilaukut ovat kalliita sijoituksia, jotka voivat säilyttää tai jopa kasvattaa arvoaan vuosien mittaan. Tämän vuoksi aitouden selvittämiseen kannattaa käyttää hieman aikaa, varsinkin, jos laukun ostaa second handina. Väärennökset voivat olla hämmästyttävän taitavia jäljitelmiä, mutta ne eivät kuitenkaan vastaa aitojen tuotteiden laatua, kestävyyttä tai arvoa. Tunnistamalla aitouden merkit, kuten laadukkaat materiaalit, tarkan viimeistelyn sekä oikeanlaiset leimat ja sarjanumerot, voit suojautua pettymyksiltä sekä taloudelliselta menetykseltä. Käytettyjä merkkilaukkuja ostaessa on suositeltavaa tehdä ostokset luotettavilta jälleenmyyjiltä tai käyttää ammattilaisten palveluita aitouden varmistamiseen. 

Miten tunnistaa aito merkkilaukku?

 1. Ompeleet. Aidoissa merkkilaukuissa kaikki ompeleet ovat suoria, eikä niissä ole löysiä kierteitä. Jos tikkauksissa on käytetty kahta eriväristä lankaa, on laukku varmasti väärennös.
 2. Valmistusvirheet. Kaikki aidot merkkilaukut ovat käsityötä. Aidoissa merkkilaukuissa ei ole valmistusvirheitä, eli jos myyjä yrittää vakuuttaa sinua valmistusvirheestä, ei häntä kannata uskoa. Laukussa ei saa olla myöskään muita visuaalisia virheitä tai puutteita. 
 3. Metalliosat. Saumojen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös metalliosien yksityiskohtiin. Näihin kaikkiin on yleensä painettu jokin merkki, kuten esimerkiksi yrityksen nimi tai logo. 
 4. Laukun materiaali. Merkkibrändit käyttävät laukuissa todella laadukkaita materiaaleja, eikä esimerkiksi laukun nahan tule tuntua öljyiseltä tai tahmealta. Vaikka laukun materiaali olisi pehmeä ja joustava, pitää se silti hyvin muotonsa. Jos laukun vetoketju menee kuprulle, kun laukku on tyhjä, on laukku silloin luultavasti väärennetty. 
 5. Kuviointi. Esimerkiksi Louis Vuittonin Monogram kankaassa oleva LV-logo ja kankaan muu kuviointi on hyvä merkki laukun aitoudesta. Näissä laukuissa pyritään käyttämään vain yhtä kankaan palaa, joten kankaan kuviointi jatkuu yhtenäisenä laukun ympäri, jonka vuoksi aidoissa laukuissa kuvio on toisella puolella laukun ylösalaisin. Logo ei koskaan katkea saumaan, vain vaan kukkakuviot voivat jäädä sauman alle.
 6. Valmistusnumero tai sarjanumero. Tämä on laukun aitouden tärkein merkki. Sarjanumero on kiinnitetty laukkuun tavalla, joka on mahdotonta poistaa vahingoittamatta laukkua. Esimerkiksi Chanelin laukkujen sarjanumerotarroissa on leikkausviivat kulmasta kulmaan, jotka estävät tarran poistamisen ilman vahingoittumista. Verkosta löytyy paljon erilaisia sivustoja, joista pystyy helposti tarkistamaan, onko esimerkiksi Louis Vuittonin tai Chanelin sarjanumero aito. 
 7. Brändin nimi. Kaikilla brändeillä on oma fontti, mistä aidon tunnistaa. Fontti näkyy laukun “made in”- tekstissä sekä erilaisissa laatoissa ja yksityiskohdissa. Väärennetyissä laukuissa nimi voi olla painettu väärällä fontilla tai se saattaa olla jopa kirjoitettu väärin. 
 8. Aitoustodistus. Aitoustodistus ei myöskään ole tae aitoudesta, sillä myös niitä väärennetään nykyään taitavasti. Ne voivat olla erittäin tarkasti tehtyjä, mikä tekee niiden erottamisen aidosta haastavaksi. 
 9. Valmistusmaa. Aitoja merkkilaukkuja ei valmisteta Kiinassa. Esimerkiksi Louis Vuittonin laukkuja, koruja, vaatteita, asusteita ja tuoksuja valmistetaan Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa ja heidän kelloja valmistetaan Sveitsissä. Toisen kuuluisan muotitalon, Chanelin, tuotteita valmistetaan Ranskassa, Italiassa sekä Espanjassa.

Merkkilaukkujen aitouden tunnistaminen vaatii huolellisuutta ja tietoisuutta. Kun otetaan huomioon väärennettyjen laukkujen ja jopa aitoustodistusten yleistyminen markkinoilla, on kuluttajien oltava valppaita ja kriittisiä. Huijauksilta voi suojautua, kun ostaa vain luotettavilta myyjiltä ja käyttää varmennettuja aitouden tarkistuspalveluita. Merkkilaukun ostaminen on jännittävä ja palkitseva kokemus, kunhan sen tekee tietoisesti ja varovaisesti. 

Väärennetyt arvokellot

Arvokello voi olla paitsi asuste myös loistava sijoituskohde. Erilaisten arvokellojen maailma on lumoava, täynnä hienostuneisuutta ja tarkkaa käsityötaitoa, mutta valitettavasti tämä maailma houkuttelee myös väärentäjiä. Väärennettyjen arvokellojen ongelma on nykyään yhä yleisempi uhka kellonharrastajille ja -keräilijöille. Väärennökset voivat vaihdella karkeista jäljitelmistä jopa hämmästyttävän taitaviin kopioihin, jotka jäljittelevät aitojen arvokellojen yksityiskohtia häkellyttävän tarkasti. Olipa kyseessä Rolex, Omega, Patek Philippe tai muu arvokas merkki, oikean tiedon ja varovaisuuden avulla voit tehdä turvallisia ja tietoisia päätöksiä kellojen maailmassa.

Miten tunnistaa aito arvokello?

 1. Kellon materiaali. Esimerkiksi kultakelloissa, kulta painaa enemmän kuin kullalla päällystetty teräs. Kullan väriä voi katsoa suurennuslasilla jopa kotona, ja jos kullan pohjalla näkee terästä, on kyseessä luultavimmin väärennetty kello, sillä arvokelloja harvoin kullataan. Aito kultakello painaa selkeästi väärennettyä kelloa enemmän. Myös muista materiaaleista valmistetut arvokellot painavat enemmän, sillä ne on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista.
 2. Viimeistely. Aidot arvokellot viimeistellään tarkasti. Esimerkiksi kellon indeksit, viisarit, logot ja kirjaimet on tehty ja viimeistelty huolella. Epätasaisuudet, huolimattomuudet ja virheet viimeistelyssä ovat merkkejä väärennöksestä. Esimerkiksi monissa Rolex-kelloissa on päivämääräominaisuus, jota tehostetaan suurennuslinssillä. Aito suurennuslinssi saa päivämäärän näyttämään 2,5 kertaa isommalta, kuin se todellisuudessa on. Väärennettyä kelloa on epäiltävä, jos suurennuslinssi tuntuu litteältä koskiessa tai tuskin suurentaa päivämäärää.
 3. Kellon liike. Arvokellojen liikkeet ovat monimutkaisia ja tarkasti suunniteltuja. Kellon sekuntiviisarin liike on aidossa kellossa tasainen, kun taas väärennöksissä liike voi olla nykivää tai epätasaista.
 4. Sarjanumero ja merkinnät. Aitojen arvokellojen sarjanumerot ovat tarkasti kaiverrettu, mikä tekee niistä helposti luettavia. Jos nämä merkinnät ovat epätarkkoja tai huonolaatuisia, se voi viitata väärennökseen. Kellosepät pystyvät tunnistamaan kellon aitouden tutkimalla sen takakannen ja koneiston sisällä olevia numerosarjoja. Esimerkiksi Rolexin kelloissa merkinnät ovat aina teräviä, selkeitä sekä symmetrisiä. Aidoissa Rolexin kelloissa myös kellotaulun kirjaimet ja numerot erottuvat hieman pinnasta ja ne ovat selkeästi nähtävissä.
 5. Kellon dokumentaatio. Aitojen arvokellojen mukana tulee laadukas pakkaus ja täydellinen dokumentaatio, mukaan lukien aitoustodistus ja huoltokirja. Väärennetyissä kelloissa nämä elementit voivat puuttua tai ne voivat olla huonolaatuisia.

Arvokellojen aitouden tunnistaminen vaatii sekä tarkkaavaisuutta että tietämystä. Vaikka väärennökset ovat yhä taidokkaampia, huolellinen tarkastus ja yllä mainitut vinkit voivat auttaa välttämään huijauksia. Kuitenkin, paras tapa varmistaa kellon aitous, on ostaa se luotetulta myyjältä tai valtuutetulta jälleenmyyjältä ja pyytää aina täydelliset dokumentaatiot kellon mukaan. Arvokellon hankinta voi olla merkittävä investointi, joten sen aitouden varmistamiseen on tärkeää käyttää aikaa ja vaivaa, jotta saat juuri sen, mitä haluat – aidon, laadukkaan ja kestävän ajanmittarin.

Väärennetyt merkkilaukut sekä arvokellot on tärkeä tunnistaa

Merkkilaukkujen ja arvokellojen aitouden tunnistus on tärkeää sekä arvon että laadun säilyttämisen kannalta. Huolellisuus, tietoisuus ja ymmärrys ovat avainasemassa, kun haluaa erottaa väärennetyt merkkilaukut sekä arvokellot aidoista. Olipa kyseessä sitten huippumerkin laukku tai ylellinen kello, oikean tiedon varassa voit tehdä harkittuja ja turvallisia valintoja.