Huutokauppasäännöt

Kaikki jätetyt tarjoukset ovat sitovia, ja voittaneen tarjouksen maksu sekä mahdollinen lähetyskulu on suoritettava viiden (5) vuorokauden kuluessa huutokaupan päättymisestä. Maksun voi suorittaa seuraavilla tavoilla:

Maksutavat

Maksu nettisivujen kautta verkkopankkitunnuksilla:
Verkkosivujen kautta tulee maksaa voittamat tuotteet viiden (5) vuorokauden kuluessa huutokaupan päättymisen jälkeen. Maksuvälineinä toimii pankkitunnukset: Danske Bank, OmaOp, Nordea, Säästöpankki, POP Pankki, Ålandsbanken, S-Pankki, Osuuspankki, sekä yleisimmät luottokortit Visa debit/credit, Mastercard debit/credit, Maestro debit/credit ja Eurocard debit/credit.

Maksu konttoreissamme: Turun Panttilainaamo.
Tuotteet voi maksaa myös konttorissamme tuotteen noudon yhteydessä. Maksuvälineinä toimii käteinen ja yleisimmät pankki- ja luottokortit. Tuotteet tulee tällöin maksaa viiden (5) arkipäivän kuluessa huutokaupan päättymisen jälkeen.

Jos maksua ei suoriteta kyseisessä ajassa, palautuu esine/esineet panttilainaamolle ja ne jälleenmyydään myymälässä tai verkkokaupassa.

Jos maksu ei vastaa voitettua tarjousta ja mahdollista lähetyskulua, palautuu esine panttilainaamolle.

Tarjouksen jättämiseen liittyvät säännöt

Käytämme huutokaupan aikana kiinteitä korotuksia.

Huutokauppahinta

Korotus

1-50 €

51-100 €

101-300 €

301-1000 €

1001-2000 €

Yli 2000 €

2 €

5 €

10 €

20 €

50 €

100 €

Huomioi, että sähköposti-ilmoitus jättämänne tarjouksen ylitettäneistä huudoista lähtee aikaisintaan 30 minuutin päästä ylittäneestä tarjouksesta, toisin sanoen reaaliaikaista ilmoitusta ylitetyistä huudoista ei käynnissä olevan huutokaupan aikana tule.

Mikäli huutokauppatuotteeseen ei tule tarjouksia, Takuupantti Oy ostaa tuotteen itselleen nimimerkillä “TP2023” huutokaupan päättyessä, tuotteen lähtöhintaan.

Huutokauppojen aikataulu

Jokaisen huutokauppatuotteen aika päättyy huutokauppalistan mukaisena kellonaikana. Aikaa jatketaan, mikäli uusi tarjous tehdään viimeisen 180 sekunnin aikana. Aika jatkuu silloin 180 (satakahdeksankymmentä) sekuntia, kunnes tarjoukset loppuvat.

Suosittelemme päivittämään verkkoselainta, jottei reaaliaikaiseen huutokauppaan liittyvät ulkoiset tekijät pääse vaikuttamaan tarjouksen perillepääsyyn. Näiden eri palvelimien ulkoisten vaikutusten vuoksi Takuupantti Oy ei voi taata verkkoyhteyttä, eikä täten ota vastuuta viimeisten kolmenkymmenen sekunnin aikana jätetyistä tarjouksista. Saman tarjouksen jättäneistä, vanhin tarjous voittaa.

Huutokaupan ollessa käynnissä, voi esineitä poistua huutokauppalistalta. Tämä perustuu lakiin panttilainauslaitoksista, jossa panttilainaamon asiakkaalla on oikeus hoitaa lainahoitamisesta aiheutuneet kulut myyntiin asti.

Esineet myydään siinä kunnossa, kuin ne ovat huutokauppa hetkellä. Pyrimme kirjoittamaan mahdollisimman tarkat kuvaukset huutokauppalistaan.

Mikäli myytävänä on taidetta, josta Takuupantti Oy joutuu tilittämään Kuvasto Ry:lle jälleenmyyntikorvauksen, veloitamme sen viimeisen tarjouksen huutohinnasta.

Tekijänoikeuslain mukainen jällenmyyntikorvaus on 5%, johon lisäämme voimassa olevan alv:n. Lisätietoja Kuvasto Ry:n internetsivuilta www.kuvasto.fi.

Lähetys ja nouto

Voitetut esineet ovat noudettavissa myymälästämme Turusta huutokaupan jälkeisenä arkipäivänä kello 12.00 jälkeen.

Voimme lähettää ostamasi esineet kaikkialle Suomeen.

Ostosumma

Toimitustapa

1,00 – 30,00 €

31,00 – 500,00 €

501,00 – 5 000,00 €

Yli 5000 €

1. luokan kirjeposti

Postipaketti

Vakuutettu lähetys (max 2kg/lähetys)

Vain nouto Takuupantin toimipisteestä

Hinnat ovat voimassa vain kotimaan lähetyksiin.

Tilaavievistä, särkyvistä ja ulkomaan lähetyksistä perimme maksun erikseen. Kysy tarkempia lähetyskuluja asiakaspalvelustamme!

Esineet postitetaan vasta sitten, kun suoritus näkyy tilillämme.

Huutokauppaan lähettäminen

Mikäli asiakas lähettää tuotteita Takuupantti Oy:lle huutokauppaan, veloittaa Takuupantti Oy myyntivalmistelukulua tuotteista seuraavanlaisesti:

Huutokauppahinta

Myyntivalmistelukulu

1-200 €

201-500 €

501-1000 €

1001-2000 €

2001-5000 €

Yli 5001 €

15 €

25 €

30 €

50 €

70 €

100 €

Myyntivalmistelukulun lisäksi Takuupantti Oy veloittaa korkeimmasta huudosta 20% tapauksissa, jossa tuote tulee vain huutokauppaan, eikä siitä ole annettu lainaa.

Ehtojen hyväksyminen

Kaikki jätetyt tarjoukset ovat sitovia. Nämä ehdot olette hyväksyneet kirjautuessanne verkkohuutokaupan asiakkaaksi. Toistuvista ehtojemme laiminlyönneistä seuraa huutokauppatilin sulkeminen.

Mikäli sinulla on kysyttävää asiaan liittyen, voitte ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksenne lisätietoja.