Henkilötietojen käsittelyehdot

Takuupantti Oy (Y-tunnus 3330399-9), johon kokonaisuudessaan kuuluvat aputoiminimet Helsingin Panttilainaamo, Turun Panttilainaamo ja Tampereen Panttilainaamo, toimii henkilötietorekisterinpitäjänä.

Käsittely ja kerääminen

Takuupantti Oy kerää asiakkailtaan tietoja erilaisissa yhteyksissä, kuten asiakkaan rekisteröityessä konttorissa, verkkosivustolla, sovelluksessa tai matkapuhelimen tai tekstiviestin välityksellä. Lisäksi Takuupantti Oy saa tietoja viranomaisrekistereistä, kuten Väestörekisteristä.

Näitä tietoja käytetään useisiin eri tarkoituksiin ja ne käsitellään seuraavien lakien ja asetusten mukaisesti:

 1. Panttilainaamotoiminnan yhteydessä tietoja käsitellään Suomen panttilainaamolain (1992/1353) sekä rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevien lakien (2017:630) ja kirjanpitolain (1999:1078) nojalla.
 2. Huutokauppatoiminnassa tietoja käsitellään rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevien lakien (2017:630), etä- tai liikehuoneistojen ulkopuolella tehtyjä sopimuksia koskevan lain (2005:59) ja kirjanpitolain (1999:1078) nojalla.
 3. Kullan ostossa tietoja käsitellään rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskevien lakien (2017:630) sekä kirjanpitolain (1999:1078) nojalla.

Kaikissa näissä tapauksissa tietojen kerääminen ja käsittely on välttämätöntä Takuupantti Oy:n lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi sekä sen toiminnan asianmukaisen ja laillisen hoitamisen varmistamiseksi.

Säilytys ja poisto

Takuupantti Oy:n tietojen säilyttämis- ja poistamiskäytännöt ovat seuraavat:

 1. Panttilainaustoiminta: Tietoja säilytetään 10 vuotta Suomen panttilainaamolain (1992/1353) nojalla. Mikäli uusia transaktioita ei ole tapahtunut 10 vuoden aikana, tiedot poistetaan.

 2. Huutokauppatoiminta: Tietoja säilytetään 7 vuotta kirjanpitolain (1999:1078) nojalla. Seitsemän vuoden kuluttua tiedot poistetaan ja huutokauppasivun tarjoukset anonymisoidaan.

 3. Kullan ostot: Tietoja säilytetään 7 vuotta kirjanpitolain (1999:1078) nojalla. Seitsemän vuoden kuluttua tiedot poistetaan.

Nämä säilytysajat ovat määritelty lain mukaisesti ja niitä noudatetaan varmistamaan asiakkaan tietosuojan kunnioittaminen sekä lakisääteisten velvollisuuksien noudattaminen.

Suostumus

Hyväksymällä nämä ehdot, annat suostumuksesi sille, että Takuupantti Oy käsittelee henkilötietojasi. Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi Takuupantti Oy:ltä, mikäli et ole käynnistänyt liiketapahtumia tai toteuttanut niitä.

Peruuttaminen tapahtuu ottamalla yhteyttä Takuupantti Oy:hyn osoitteessa asiakaspalvelu@takuupantti.fi otsikolla ”GDPR poistopyyntö”. Huomaa, että jos olet osallistunut liiketapahtumiin tai olet kauppasuhteessa, kohdat 1 ja 2 eivät ole voimassa ja suostumusta ei voi peruuttaa.

Haluamme toimittaa sinulle asiakkaana relevanttia tietoa oikeaan aikaan ja oikeassa kanavassa. Käsittelemme tietojasi tätä varten, jotta voimme lähettää sinulle henkilökohtaista ja olennaista tietoa sekä tarjouksia oman yrityksemme ja valittujen yhteistyökumppaneidemme tuotteista ja palveluista eri kanavien, kuten kirjeiden, sähköpostin ja muiden digitaalisten kanavien kautta.

Jotta voimme lähettää sinulle henkilökohtaista ja olennaista tietoa sekä tarjouksia, analysoimme keräämiämme tietoja eri tavoin. Esimerkiksi lajittelemme asiakkaat eri segmentteihin muun muassa sen perusteella, kuinka aktiivisesti he osallistuvat Takuupantti Oy:n toimintaan.

Solmimalla sopimuksen Takuupantti Oy:n kanssa annat suostumuksesi sähköisen markkinointiviestinnän toimittamiseen liittyen omiin palveluihimme, Suomen markkinointilainsäädännön mukaisesti. Olet milloin tahansa oikeutettu peruuttamaan uutiskirjeiden tilauksen ilmoittamalla meille tästä.

Tietojen jakaminen

Takuupantti Oy ei jaa keräämiään tietoja muiden kuin omien tytäryhtiöidensä ja franchising-yrittäjiensä kanssa.

Kerättyjen tietojen käsittely

Kerättyjä henkilötietoja käsitellään EU:n/ETA:n alueella, ja niitä käsittelevä yritys tekee sen Takuupantti Oy:n lukuun.

Oikeudet

Tietosuojalaki antaa sinulle henkilötietojesi käsittelyä koskevia oikeuksia.

 1. Pääsy tietoihin: Voit pyytää Takuupantti Oy:ltä rekisteriotteen, joka sisältää tiedot siitä, mitä henkilötietojasi Takuupantti Oy käsittelee. Voit myös itse hallita omia tietojasi Takuupantti Oy:n verkkosivuilla.

 2. Tietojen korjaaminen: Jos huomaat, että Takuupantti Oy:n hallussa olevat tietosi ovat virheellisiä, voit pyytää niiden korjaamista.

 3. Suostumuksen peruminen: Jos olet aiemmin antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

 4. Vastustaa suoramarkkinointia: Sinulla on oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö suoramarkkinointiin.

 5. Tietojen poisto: Voit pyytää henkilötietojesi poistamista, ellei niiden säilyttämiseen ole lakiperusteista syytä.

 6. Tietojen jäljennös: Olet oikeutettu saamaan kopion itse luovuttamistasi tiedoista, joita käsitellään laillisin perustein, kuten sopimuksen täyttämiseksi.

Olet oikeutettu saamaan helposti ymmärrettävän jäljennöksen henkilötiedoistasi. Toisin kuin oikeus saada rekisteriote, oikeus saada jäljennös henkilötiedoista koskee ainoastaan tietoja, jotka olet itse luovuttanut meidän käyttöömme ja joita me käsittelemme laillisin perustein, esimerkkinä sinun kanssasi solmittu sopimus.

Yhteystiedot henkilötietovastaava

Yhtiö

Y-tunnus

Osoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Puhelinnumero

Sähköpostiosoite

Takuupantti Oy

3330399-9

Eerikinkatu 7

20100

Turku, Finland

010 348 2930

asiakaspalvelu@takuupantti.fi