Asunnon panttaus

Asunnon panttaus tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada rahoitusta kiinnittämällä omaisuutesi pantiksi. Asunto-osake lainan vakuutena tarjoaa monia etuja, kun tarvitset suurempaa lainasummaa. Asunnon panttaus on suosittua, sillä se mahdollistaa korkean lainan verrattuna muihin vakuuksiin. Tämä johtuu siitä, että kiinteistöjen arvo on yleensä vakaa ja ennustettavissa, mikä vähentää lainanantajan riskiä.

Haluatko lainaa asuntoasi vastaan?
Näin arvonmääritysprosessi toimii

Mitä asunnon panttaus on?

Asunnon panttaus on erinomainen vaihtoehto, kun tarvitset lainaa nopeasti ja haluat käyttää kiinteistöä, kuten asuntoa, taloa tai autotalli-/autohalliosaketta lainan vakuutena. Se on tehokas tapa saada merkittävä lainasumma, jota voit käyttää monenlaisiin tarpeisiin, kuten liiketoiminnan rahoittamiseen, koulutukseen, remonttiin tai muihin henkilökohtaisiin menoihin.

Voit lukea lisää asunnon panttauksesta täältä.

Miten asunto-osaketta käytetään lainan vakuutena?

Kun asunto-osaketta käytetään lainan vakuutena, kiinteistön omistusoikeus siirtyy lainanantajalle laina-ajaksi. Tämä tarkoittaa, että vaikka asunto pysyykin nimissäsi, lainanantajalla on oikeus myydä asunto, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti. 

Asunnon panttaus on nopea tapa rahoituksen hankkimisessa, mutta se vaatii myös huolellista harkintaa ja ymmärrystä prosessista. Ota heti yhteyttä tai täytä sivun ylälaidasta löytyvä lomake, niin me olemme yhteydessä sinuun!

Usein kysytyt kysymykset asunnon panttaukseen liittyen

Lainasumma määritetään asunnon arvon perusteella. Arvoon vaikuttaa muun muassa asunnon sijainti, tulevat remontit, asunnon ja yhtiön kunto, rakennusvuosi, markkinahinta sekä asunnon koko.

 

Asunnon panttaukseen vaadimme sinun henkilöllisyystodistuksen, alkuperäiset osakekirjat sekä alle 3 kuukautta vanhan isännöitsijätodistuksen. 

Laina-aika on kolme kuukautta. Lainaa voi kuitenkin jatkaa kolmen kuukauden jaksoissa, maksamalla siihen mennessä kertyneet korot ja kulut pois.

Kyllä, voit asua asunnossasi panttauksen ajan. Lainanantajana me rekisteröimme kiinnityksen asuntoon, mutta et menetä asumisoikeuttasi.

Tietysti voit. Kulut ovat sitä pienemmät, mitä aikaisemmin maksat lainan takaisin.

Jos et omista asuntoa yksin, pitää kaikkien asunnon omistajien hyväksyä panttaus. Tällöin laina kirjataan kaikkien omistajien nimiin.

Meillä Takuupantissa lainan korko riippuu lainasummasta. Kun asunto-osaketta käytetään lainan vakuutena, lainan korko on matalampi verrattuna summaltaan pienempiin lainoihin. Voit tarkistaa korkokulut osoitteesta https://takuupantti.fi/palveluhinnasto/

Esimerkkinä: Takuupantti antaa lainaa asunto-osaketta vastaan 25 000€. Korko on tällöin 1,5%.

Mistä haluat laina-arvion?

Kulta ja muut arvometallit
Korut
Arvokellot
Arvolaukut
Muu kategoria