Kirjautumisohjeet Katso tästä
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion
yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi
tuotetta ja saat tarkat ohjeet.
Kirjautumis ohjeet
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi tuotetta ja saat rekisteröitymisohjeet.

Mitä voi pantata?

Panttilainaamo on ollut jo vuosisatojen ajan keino saada nopeasti rahoitusta ilman pitkäaikaista sitoutumista tai monimutkaisia luottotarkistuksia. Monille asiakkaille panttausprosessi ja sen mahdollisuudet voivat kuitenkin olla hieman hämärän peitossa, jonka vuoksi me selvitimme, mitä voi pantata panttilainaamo Takuupantissa ja mitä sinun tulee ottaa huomioon panttausprosessissa.

Panttaus on nopea ja helppo prosessi, jossa asiakas antaa esineen pantiksi panttilainaamolle vastineeksi lainasta. Panttilainaamo säilyttää panttia hallussa sovitun laina-ajan. Asiakkaalla on tietty aika lunastaa pantti takaisin, ja jos sitä ei lunasteta, menee pantti julkiseen huutokauppaan. Yleisimpiä esineitä, mitä voi pantata, ovat kulta ja korut, arvokellot, merkkilaukut, taide- ja keräilyesineet, kulkuneuvot sekä laadukkaat elektroniikkalaitteet. Pantattavan esineen tulee olla arvokas ja myytävissä oleva.

Kulta ja korut

Kulta on yksi perinteisimmistä ja suosituimmista panttauksen kohteista. Tämä ei ole yllättävää, sillä kullan arvo säilyy hyvin ja se on helppo arvioida. Pantattavaksi kelpaavat kultakorut, -kolikot, -sormukset ja jopa hammaskulta. Panttilainaamolle ei ole väliä, jos esimerkiksi kaulaketju on rikki tai jos sinulla on vain yksi korvakoru tallella. Kullan panttihinta riippuu sen kultapitoisuudesta, painosta, mahdollisista jalokivistä sekä korun tekijästä.

Hopea ja muut jalometallit

Myös hopea ja muut jalometallit ovat suosittuja ja arvostettuja panttauksen kohteita panttilainaamoissa. Panttilainaamo Takuupantti ottaa pantin vakuudeksi erilaisia hopeaesineitä, kuten hopeakoruja, -aterimia, -tarjottimia sekä -kolikoita. Hopean lisäksi, pantin vakuudeksi kelpaa myös palladium- ja platinaesineet, kuten sormukset. Kaikkien näiden panttausarvoon vaikuttaa jalometallin pitoisuus, paino sekä mahdollinen tunnettu tekijä.

Arvokellot

Arvokellot ovat erinomainen panttauskohde niiden säilyvän arvon ja suuren kysynnän vuoksi. Ne edustavat paitsi tarkkaa ajanmittaustekniikkaa, myös huippumuotoilua ja käsityötaitoa. Erityisesti hyvin tunnettujen brändien, kuten Rolex, Omega, Patek Philippe ja Audemars Piguet kellot ovat suosittuja panttauskohteita. Näiden panttausarvoon vaikuttaa kellon merkki ja malli, lisätavarat, kuten laatikko ja todistukset, kellon kunto, markkinahinta sekä huollot.

Merkkilaukut

Merkkilaukut, kuten Louis Vuitton, Chanel, Hermes ja Gucci, ovat suosittuja panttauskohteita niiden brändiarvon ja kestävän laadun vuoksi. Korkeatasoiset materiaalit, yksityiskohtainen käsityö ja brändin maine tekevät näistä laukuista arvokkaita. Merkkilaukkujen arvoon vaikuttavat niiden merkki ja malli, mahdolliset lisätavarat, kuten laatikko, suojapussi sekä aitoustoditus, markkinahinta sekä laukun yleinen kunto.

Soittimet

Soittimet ovat ainutlaatuisia panttauskohteita niiden taiteellisen ja historiallisen arvon sekä niiden käyttöarvon vuoksi. Ammattilaistasoiset soittimet, kuten kitarat, viulut ja saksofonit merkeiltä kuten Gibson, Fender, Steinway & Sons ja Yamaha, ovat suosittuja panttilainaamoissa. Soittimien panttausarvoon vaikuttavat muun muassa niiden merkki ja malli, yleinen kunto ja mahdolliset huollot sekä soittimien alkuperäisyys ja harvinaisuus sekä markkinahinta.

Kulkuneuvot

Autot, moottoripyörät, veneet, sähköpyörät ja jopa tietyt työkoneet voivat myös toimia panttauksen kohteina. Kulkuneuvojen panttaus tarjoaa yleensä suurempia lainasummia, jotka perustuvat kulkuneuvon arvoon. Panttausarvoon vaikuttaa tietysti kulkuneuvon merkki ja malli, yleinen kunto ja tehdyt huollot, katsastukset, vuosimalli, ajetut kilometrit sekä markkinahinta.

Mietityttääkö vielä, mitä voi pantata?

Jos sinulle jäi vielä kysyttävää panttauksesta tai esineistä, mitä voi pantata, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua mielellään kaikissa panttaukseen liittyvissä kysymyksissä.