Kirjautumisohjeet Katso tästä
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion
yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi
tuotetta ja saat tarkat ohjeet.
Kirjautumis ohjeet
Rekisteröityminen: uusi asiakas
Rekisteröityminen tapahtuu ensimmäisen laina-arvion yhteydessä.
Kun teet laina-arvion, saat kirjautumistiedot s-postiisi.
 
Asiakaskirjautuminen:
Jos olet jo asiakkaamme, voit kirjautua syöttämällä 
käyttäjätunnuksesi ja salasanasi kirjaudu sivulla.
 
Huutokauppaan rekisteröityminen: Huuda valitsemaasi tuotetta ja saat rekisteröitymisohjeet.

Galaktiset huiput -kaulakoru

Galaktiset huiput -kaulakoru kuuluu Björn Weckströmin luomaan Avaruushopea-mallistoon. Mallistoon kuuluu Galaktiset huiput -kaulakorun lisäksi myös esimerkiksi Planetaariset laaksot -kaulakoru, joka on nähty Tähtien sota -elokuvassa.

Avaruushopea-kokoelman kaksi tunnetuinta tuotetta ovat Planetaariset laaksot -kaulakoru sekä Darinan koru -rannekoru. Molemmat korut saivat kansainvälistä mainetta, kun Prinsessa Leia piti niitä yllään Tähtien sota -elokuvan loppukohtauksessa. Korut kuuluvat Björn Weckströmin suunnittelemaan Avaruushopea-kokoelmaan, joka lanseerattiin 60-luvulla.

Galaktiset huiput -kaulakoru sai alkunsa Neil Armstrongin kuukävelyn innoituksesta ja tapahtumasta syntynyt riemu sai suunnittelija Björn Weckströmin luomaan Avaruushopea-kokoelman vuonna 1969.

Planetaariset laaksot Tähtien sota -elokuvassa

Keväällä 1976 Björn Weckström sai puhelun George Lucasin sihteeriltä, joka tarvitsi näyttävät hopeakorut uutta Tähtien sota- elokuvaa varten. Weckströmin mielestä projekti vaikutti mielenkiintoiselta, joten hän päätti vastata myöntävästi, vaikka korujen tuli olla valmiit jo kuuden viikon kuluttua. Suunnittelutyö kuitenkin keskeytyi jo pian, kun Lucasin sihteeri otti taas Weckströmiin yhteyttä ja kertoi, että korut tarvittaisiinkin jo viikon kuluttua. Viikko oli Weckströmille liian lyhyt aika, joten hän turvautui jo olemassa olevaan Lapponian mallistoon. Weckström antoi sihteerille Lontoossa, jossa elokuvaa kuvattiin, olevan liikkeen yhteystiedot, joka oli Lapponian jälleenmyyjä.

Myöhemmin Weckström sai viestin, että Lontoosta oli löytynyt juuri oikeanlaiset korut elokuvan kohtausta varten. Weckström ei kuullut tuotantoryhmältä enää mitään tämän jälkeen.

Tuotannollisista syistä elokuvan ensiesitys venyi noin puolella vuodella ja elokuva sai Suomen ensi-illan vasta 16.12. vuonna 1977. Ensimmäisiä Suomen näytöksiä oli ollut seuraamassa yksi Weckströmin ystävä, joka oli heti tunnistanut korut elokuvan loppukohtauksessa. Elokuvassa Planetaariset laaksot sekä Darinan koru olivat prinsessa Leian (Carrie Fisher) yllä, kun hän luovutti mitalit Luke Skywalkerille (Mark Hamill) ja Han Sololle (Harrison Ford).

Lopulta myös Weckström kävi itse katsomassa elokuvan, eikä hän olisi ikinä Avaruushopea-kokoelmaa suunnitellessaan voinut kuvitella, mihin korut saattaisivatkaan osallistua. Elokuvaa varten olevan suunnittelutyön keskeytyminen jäi häiritsemään Weckströmiä ja myöhemmin hän kehitteli ideaansa pidemmälle. Lopulta ideasta syntyi Poema-kaulakoru, jota valmistettiin 90-luvulla rajoitettuja eriä.

Takuupantin järjestämästä huutokaupasta löytyy nyt harvinainen ja ainutlaatuinen aarre, Lapponian Galaktiset huiput -kaulakoru. Pääset osallistumaan huutokauppaan alla olevasta linkistä.